BrabantSport Fonds verzekerd van partnership met Univé

BrabantSport is zeer trots dat Univé, één van de grootste verzekeraars van Nederland, zich aansluit bij het fonds. Via deze unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven en de provincie Noord-Brabant blijft Univé zich inzetten voor een sterker Brabant door sport.

Dit partnership tussen Univé en BrabantSport is een verdere intensivering van de samenwerking die al sinds 2018 van kracht is tussen beide partijen. Univé zal zich nu in de rol van Fondspartner blijven inzetten voor een gezond en inclusief sportklimaat in Brabant. Een mooi voorbeeld daarvan is De Spelen in Tilburg. Tijdens dit maatschappelijke sportevenement voor kinderen uit focuswijken werd de overeenkomst tussen het BrabantSport Fonds en Univé officieel gesloten. Vervolgens staken een aantal werknemers van Univé de handen uit de mouwen als vrijwilliger, waarmee de daad meteen bij het woord werd gevoegd.  

Sport en bewegen voor iedereen 
Univé gelooft dat sporten en bewegen toegankelijk moet zijn voor iedereen. Want, sport verbindt mensen met elkaar en met hun omgeving en houdt je fit en vitaal. Daarom support de verzekeraar lokale, regionale en landelijke sportinitiatieven. Mooie voorbeelden daarvan zijn grote landelijke evenementen zoals de Amsterdam City Swim, Amstel Gold Race, Enschede Marathon en langebaanschaatsen. Daarnaast steunt en faciliteert Univé veel regionale en lokale verenigingen, sportevenementen en initiatieven.  

Een rol als partner van het BrabantSport Fonds is de verzekeringsmaatschappij dus op het lijf geschreven. Brigitte Arts, voorzitter Raad van Bestuur Univé Zuid-Nederland: “We zijn super blij dat we de samenwerking met BrabantSport op deze manier kunnen voortzetten. We willen graag bijdragen aan een gezonde, fijne en veilige leefomgeving voor iedereen. Door nu in de rol als Fondspartner de samenwerking met BrabantSport te intensiveren kunnen we ons doel om positieve impact te maken op de gezondheid en het welzijn van alle Brabanders extra kracht bijzetten.” 

Een maatschappelijk bevlogen verzekeraar  
Dat Univé zich nu Fondspartner mag noemen, is dus geen verrassing. In 2018 werd al de samenwerking tussen de verzekeraar en BrabantSport gevonden en in 2019 werd de Univé Urban Tour in samenwerking met BrabantSport georganiseerd. Zo’n 1200 leerlingen van basisscholen in Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch kregen gratis skate- en BMX-les van wereldkampioen BMX Twan van Gendt. Directeur-bestuurder van BrabantSport Michel Reinders kan niet wachten om de samenwerking verder te continueren: “We kennen Univé al jaren als een maatschappelijk bevlogen verzekeraar met een hart voor sport. Dat Univé nu het BrabantSport Fonds gaat steunen, is daarom heel logisch. Samen gaan we zorgen dat veel mensen in Brabant gelukkiger en gezonder zijn door sport.” 

Ondertekening Univé x BrabantSport Fonds Ondertekening Univé x BrabantSport Fonds © Brigitte Arts (Univé) en Michel Reinders (BrabantSport) bekrachtigden de samenwerking tijdens het Fondsproject De Spelen in Tilburg. (C) Robert Sanders