Handballer Ephrahim Jerry en tientallen kinderen stuiteren over het veld tijdens ASML Zomerspelen: “Mijn dag is geslaagd!”

Van 8 juli t/m 14 augustus brengt ASML, met ondersteuning van het BrabantSport Fonds, kinderen uit Helmond, Eindhoven, Veldhoven en omstreken in beweging met de ASML Zomerspelen. Kinderen tussen de 6 en 18 jaar kunnen zich inschrijven voor een breed scala aan sportactiviteiten. Van bal-, water- en vechtsporten tot atletiek, urban sports en sportactiviteiten voor kinderen met een aandoening of beperking; ieder kind kan deze zomer meedoen! Met als doel de jeugd extra te inspireren, is er aan enkele activiteiten een Brabantse topsporter gekoppeld. Een van deze atleten is handballer Ephrahim Jerry: “Jeetje, ze zouden eens moeten weten wat er allemaal mogelijk is.”

035 Handballer Ephrahim Jerry inspireert kinderen met de kracht van topsport tijdens de ASML Zomerspelen
036

De 28-jarige Ephrahim Jerry uit Geldrop keerde na transfers naar Parijs en Volendam deze zomer weer terug op het oude nest bij PSV Handbal als trainer-speler. De club is ook de locatie voor de wekelijkse ASML Zomerspelen handbalactiviteit. Deze week verzorgt Jerry een clinic en dat doet hij met een goede reden: “Het is superleuk kinderen kennis te laten maken met handbal! Er zijn zoveel mooie sporten die kinderen nog niet ontdekt hebben. De Olympische en Paralympische Spelen zijn daar een goed voorbeeld van. Als je ziet hoeveel sportonderdelen daar zijn vertegenwoordigd en hoeveel Brabants talent afreist naar Parijs deze zomer, dan denk ik: jeetje, ze zouden eens moeten weten wat er allemaal mogelijk is. Je kunt als handballer, paardrijder of handboogschutter naar de grootste sportevenementen ter wereld! Dat besef wil ik bij de kinderen teweegbrengen.”   

Plezier en ontdekken  

Volgens Ephrahim hoeven de jonge deelnemers echter geen wereldsterren te worden: “Ik hoop dat de kinderen dankzij de ASML Zomerspelen een sport ontdekken waar ze heel veel plezier uithalen.” Met dat plezier en ontdekken zit het wel goed. De 10-jarige Amir is enthousiast. Hij probeerde eerder al judo, deed mee aan de kidsbootcamp en vandaag maakt hij dus kennis met handbal: “Ik heb nog nooit beachhandbal gedaan. Ik vond het erg leuk!” Zijn vriend Amio kan niet wachten tot de volgende sportactiviteit: “Ik ga me ook inschrijven voor het kickboksen. Dan kan ik lekker mijn energie kwijt!”   

Wie haast geen energie meer over heeft, is Ephrahim Jerry. Met een bezweet voorhoofd loopt hij van het veld. De jonge handbaltalenten hebben hem behoorlijk afgemat. “Een van de deelnemers wil zich nu gaan inschrijven bij de vereniging, dus mijn dag is geslaagd!” zegt Jerry met een lach op zijn gezicht.  

Schrijf je in voor de ASML Zomerspelen! 

De ASML Zomerspelen is hét gratis zomerse sport- en beweegprogramma voor kinderen (6-18 jaar) in de Brainport regio. Ga naar de website voor meer informatie en schrijf je in: https://asmlzomerspelen.nl/ 

De ASML Zomerspelen wordt mogelijk gemaakt door ASML in samenwerking met het BrabantSport Fonds én More2Win als uitvoerend partner. Zo maken we samen #brabantsterkerdoorsport 

051 Kinderen hoeven zich deze zomer niet te vervelen dankzij de ASML Zomerspelen
052
057
014
024
008
009
011
017