Brabantse sportontmoeting 2014
Linked in
Brabantse sportontmoeting 2014

‘Ontmoet, Inspireer & Doe BrabantSport’

Met deze veelzeggende woorden organiseerde BrabantSport op woensdag 8 oktober jl. de Brabantse Sportontmoeting. Met als thema “Sportaccommodaties”. Dit event realiseerde de mogelijkheid om de vragen, oplossingen, meningen en/of visies te delen over hoe we in Brabant met sportaccommodaties om moeten gaan.

 

Om informatie te delen moet je elkaar ontmoeten. Dat kan tegenwoordig op vele manieren. BrabantSport heeft er in oktober voor gekozen om elkaar fysiek te ontmoeten. Door prikkelende thema’s, onderwerpen en presentaties voelde vertegenwoordigers uit diverse domeinen geïnspireerd om het programma te volgen. De vier grote domeinen waren allemaal vertegenwoordigd; Overheid (39 deelnemers), Ondernemers ( 44 deelnemers) , Organisaties (55 deelnemers) en Onderwijs (3 deelnemers).

Het programma zag er als volgt uit: 

“Ik heb vandaag met 8 nieuwe gemeenten contact gelegd om een afspraak te maken, waar ik mijn onderzoek verder kan toelichten en mogelijk kan uitbouwen,” zegt Dhr van Schendel, senior lecturer NHTV Breda. Naar aanleiding van zijn presentatie over het versterken van co-creatie en samenwerking sportaccommodaties, zodat mensen langdurig kunnen sporten en bewegen.

Benieuwd naar de gehouden presentaties en workshops ? We hebben enkele presentaties / workshops beschikbaar gesteld als download:

 

De Maaspoort Sport & Events stond centraal voor de Brabantse Sportontmoeting. Deze locatie heeft het event goed gefaciliteerd. Het is naast een goed bereikbare en bekende Brabantse locatie, tevens een toonbeeld geweest tijdens de presentatie van Philips Living Projects. De aanwezigen kregen gelijk beeld bij geluid door de veelzijdige mogelijkheden van licht in een sporthal te aanschouwen.

Het Mulier Instituut gaf een duidelijke weergave van de onderzoeksresultaten over sportdeelname in Brabant.

Vervolgens verspreidde het deelnemersveld zich over zeven sessies. Van innovatie, toegankelijkheid, milieu, privatisering en beheer/onderhoud. 

 

Zo ziet u maar dat op de grenzen van vakgebieden verrassende ontmoetingen en samenwerkingen ontstaan. Daarom brengt BrabantSport verschillende professionals bij elkaar om te inspireren. Even verder kijken dan je eigen vakgebied.

Video-impressie van de Brabantse Sportontmoeting:

Brabantse Sportontmoeting 2014 from iVoets on Vimeo.

Bent u klaar voor ons volgend event?