Beweegtuinen
Linked in
Beweegtuinen

Ondernemers hebben verrassend voordeel van samenwerken met niet voor de hand liggende partijen. Een voorbeeld is Guus, al 25 jaar eigenaar van activiteitenbedrijf de Reuselhoeve. Hij is begonnen met kanoverhuur en bijbehorende activiteiten, zoals barbecue, een wc-pottenrace, een badkamerrace en laserschieten. Deze concepten neemt hij over uit het buitenland en hij verlegt daarmee de Brabantse grenzen.

De gemeente heeft de rivier voor kanoroutes verlegd. Dat verandert de situatie van het bedrijf. Dit betekent dat de aangeboden kanoroutes mooier worden, maar ook langer. De kanoverhuur loopt terug. Guus bezint zich op nieuwe mogelijkheden en nieuwe doelgroepen.

Aanboren van jongerendoelgroep met natuurlijke partners

In zijn zoektocht ‘om op doordeweekse dagen de parkeerplaats bezet te krijgen’ zet hij in op jongeren. In samenwerking met Staatsbosbeheer en het IVN zet hij een leertraject op met biologieles op locatie. De jongeren krijgen spoorzoekerskaarten, vangen vissen met een schepnetje in het water en bezoeken een tipitent. Intussen werkt hij samen met scholen. Tijdens dit traject komt hij in contact met SSNB.

Samenwerken met het bedijfsleven?

Ook ouderen zijn interessant voor hem. Samen met SSNB start hij ‘de Efteling onder de senioren beweegtuinen’. Guus en SSNB leggen contact met de leveranciers van apparaten voor de beweegtuin Nijha en Yalp. Vervolgens kiest Guus zelf de leukste toestellen uit. Dit resulteert in de grootste particuliere beweegtuin voor ouderen in Nederland. De beweegtuin is gelegen naast de tokkelbaan, waar kinderen vertier zoeken en er is van alles te zien.

MBVO-trainers (meer beweging voor ouderen) getraind door Olga Commandeur

Het is bekend dat ouderen begeleiding nodig hebben om te bewegen. Begeleiding van MBVO-trainers bijvoorbeeld. Vanuit de leveranciers van apparaten komt Olga Commandeur 35 MBVO-trainers opleiden. Dat zijn meer trainers dan ooit tevoren. Slim samenwerken opent deuren in het Brabant van ‘ons kent ons’.

Neem contact op met ondernemersplannen of vragen

Heeft u als ondernemer een gewaagd plan en zoekt u hulp in de infrastructuur van gemeentes en sport? Neem contact op met Brabantsport.