Laarbeek
Linked in
Gezondheidsrace Laarbeek 2.0

             Gezondheidsrace Laarbeek 2.0

Gezondheidsrace Laarbeek 2.0 uitdaging voor verenigingen

In 2016 is in Laarbeek de vierde editie van de Gezondheidsrace gestart. Dit keer een vernieuwde opzet, waarbij tien verenigingen uit Laarbeek in een sportieve competitie verzeild zijn geraakt. Het is een burgerinitiatief dat in 2010 ontstaan is en nog steeds door en voor inwoners georganiseerd wordt. De gemeente faciliteert en ondersteunt het project, dat eerder ook landelijke bekendheid kreeg. Doel is om mensen bewust te maken van een gezonde leefstijl. Dat kan sporten en bewegen zijn of gezonde voeding. Maar ook het sociale aspect is belangrijk.

De verenigingen zijn in twee poules van vijf clubs verdeeld. De Aarle-Rixtelse tafeltennisclub ATTC ’77 is er één van. Zij strijden sportief met elkaar om de titel de beste van de poule. Daarnaast hebben de tien verenigingen elk de opdracht om een activiteit voor álle inwoners van Laarbeek te bedenken en die tot een succes te maken.

Vereniging Laarbeek

De deelnemers uit de poule van ATTC ’77 hebben inmiddels deelgenomen aan een Crazy Pingpong. Een gezonde, sportieve en leerzame avond waarin gezelligheid en sportiviteit hand in hand gingen. Anderen gingen aan de slag met biodiversiteit en het gezamenlijk opknappen van een moestuin.

ATTC ’77: “Ruik, proef, voel en wandel”

De uitdaging is ook om je activiteit zo breed en goed mogelijk bekend te maken. Op 29 januari 2017 organiseren wij vanuit ATTC’77 een wandeling als Laarbeekse activiteit. Alle sportverenigingen en alle organisaties  uit de Gemeentegids zijn per mail benaderd met het verzoek om mee te helpen. We beseffen als club dat we het niet alleen kunnen. Net zoals mensen, ondernemers en/of bewoners in Laarbeek het niet alleen kunnen. De hulpvraag luidt: Wilt u onze uitnodiging als organisatie of (politieke) vereniging onder uw leden, klanten en/of medewerkers uitzetten? Het is belangrijk dat ze weten dat er een gezellige, inspannende en ontspannende activiteit is, waarmee ze een zondag kunnen verfraaien. Ze kunnen alleen komen of met de hele familie. Het kost niets. Ze mogen op een leuke manier hun zintuigen gebruiken en na afloop staat er nog een gezonde hap klaar. Het maakt niet uit of je een beperking hebt of niet. Het is full inclusive. Voor iedereen van Laarbeek. En ATTC ’77 hoeft met deze activiteit niet te winnen. Want als een inwoner meedoet, heeft die al gewonnen!


Frederieke van de Poel,

namens ATTC ’77, deelnemer Gezondheidsrace Laarbeek 2.0

Meer informatie over de Gezondheidsrace Laarbeek 2.0www.gezondheidsrace.nl

Meer informatie over ATTC’77 vindt u op Facebook of op http://www.attc77.nl