Linked in
Side event Carton Eredivisie

Sport en zaken slaan handen ineen in de Maaspoort

Twee zakelijke evenementen en een topsportevenement. Op zaterdag 21 februari werden in de Maaspoort in 's-Hertogenbosch de informatiemarkten 'Comfortabel en duurzaam wonen' en 'Verduurzamen loont' gecombineerd met de landelijke badmintonfinale van de Carlton Eredivisie. In een steeds vollere en sfeervollere Maaspoort benutten bedrijven, verenigingen, overheden en consumenten de dag om kennis te maken en met elkaar in gesprek te raken.

De dag begon om 10.00 uur. Meer dan twintig partijen maakten van de informatiemarkt ‘Comfortabel en duurzaam wonen’ een bijzonder etalage van producten op het gebied van levensloopbestendig wonen, comfortabel wonen, duurzaamheid en e-mobilty. Op de informatiemarkt 'Verduurzamen loont' lieten Green Liz, Texel4Trading, Greenem en Sportservice Noord-Brabant de bezoekers zien hoe zij sportverenigingen kunnen helpen bij het verduurzamen van hun accommodatie. Ondertussen kon de jeugd buiten een balletje trappen tegen de interactieve voetbalmuur van Yalp.

Twee geanimeerde workshoprondes

Een prominente rol in het programma was weggelegd voor twee workshops onder leiding van Hein Vergeer. In de workshop ‘Sport en duurzaamheid’ discussieerde het expertpanel bestaande uit Peter Smit (Green Liz), Corniel Groenen (gemeente 's-Hertogenbosch), Rob Brugts (hockeyvereniging Daen Bosch) en Paul Masselink (provincie Noord-Brabant) met de deelnemers over de haalbaarheid van groene energiemaatregelen als zonnepanelen voor sportverenigingen. De aanwezige bestuurders en experts waren het er na de discussie over eens: het is voor een groot deel een kwestie van vertrouwen. Ook de continuïteit en kwaliteit van het verenigingsbestuur speelt een grote rol in het benutten van de mogelijkheden. Want dat er voldoende mogelijkheden zijn, daar was iedereen het wel over eens.

In de aansluitende workshop verzorgd door Active Ageing Nederland (een initiatief van Actorion Communicatie), deden Peter Smit van Active Agening Nederland en Hein Vergeer van Welkom Life deden hun plannen voor de komende maanden uit de doeken. En die zijn niet mals. Naast het bestaande business-to-business-platform van Active Ageing zal een nieuw business-to-consumer-platform gelanceerd worden onder de titel Welkom Life. “Met de gecombineerde achterban van de partners van Active Ageing heeft Welkom Life nu al een bereik van 600.000 tot 800.000 senioren”, aldus Smit.

DKC wordt Nederlands kampioen!

Na de workshops verschuift de aandacht van de bezoekers langzaam naar de finale. In een inmiddels bomvolle Maaspoort weet DKC in de finale om het landskampioenschap van de Carlton Eredivisie met 5-2 te winnen van Duinwijck en zo voor het eerst in haar historie de titel te veroveren. Een memorabele afsluiter van een mooie dag vol lering en vermaak.