Linked in
hoe de colorrun volwassen werd

Gastblog: Michelle Kersjes, voorzitster van Color the City 

Tilburg is een stad die rijk is aan uiteenlopende evenementen. Echter, wat volgens onze groep van twaalf studenten van studentenvereniging T.S.V. Plato nog ontbrak, was een laagdrempelig sportevenement wat voor iedereen toegankelijk is en waarbij plezier centraal staat. Met deze gedachte in ons achterhoofd werd er volop gebrainstormd en kwamen we uit op het ambitieuze idee om het meest kleurrijke evenement van Tilburg te organiseren: Color the City. Wij waren er op dat moment echter nog niet van op de hoogte dat er veel meer nodig was dan alleen een enthousiaste groep studenten om dit ambitieuze idee tot een succes te laten uitgroeien.

Hulp van buitenaf

Vrijwel meteen nadat duidelijk was dat we een colorrun wilden organiseren, is de hulp van de Tilburg Ten Miles ingeschakeld. Met hun expertise konden we daadwerkelijk aan de slag met de organisatie van het evenement. Door de samenwerking met de Tilburgse hogescholen en de Universiteit van Tilburg hebben we het evenement vervolgens naar een hoger level kunnen tillen. Ook de gemeente Tilburg heeft ons bijgestaan in het hele proces. Een van de pijlers van de gemeente is om Tilburg een aantrekkelijke stad te laten zijn voor haar bewoners. Nieuwe initiatieven krijgen hierbij volop de ruimte om Tilburg op de kaart te zetten. Color the City is een van deze nieuwe initiatieven en werd (en wordt nog steeds) volop gesteund door de gemeente.


 

Na vorig jaar in één week uitverkocht te zijn, meer dan 2000 man op de been te hebben tijdens het festival en het krijgen van alleen maar enthousiaste reacties achteraf kunnen we spreken van een daverend succes. Natuurlijk was er geen twijfel voor een tweede Color the City editie. Dit jaar nog kleurrijker door een kinderrun, groter festival en aangepaste route.

Toegankelijke voor iedereen!

Wat wij, de organisatie van Color the City belangrijk vinden, is dat het evenement voor iedereen toegankelijk is. Maar is dit wel realistisch bij een hardloopevenement? Wij vinden van wel. Mensen in een rolstoel, kinderen, fanatiekelingen zonder conditie en 50-plussers met een fit hart moeten allemaal deel kunnen nemen aan dit kleurrijke evenement.

Dit jaar steunen wij met Color the City Stichting Gijsje Eigenwijsje. De gedachte, met een gezond lichaam rennen voor kinderen die dat niet meer kunnen, vinden wij mooi in ons straatje passen. Daarnaast past dit ook bij onze gedachte dat dit sportevenement voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Een idee is nooit te ambitieus

Terugkijkend op de eerste editie van Color the City en met de verwachtingen voor komende editie op 18 juni willen wij één ding mee geven: een idee is nooit te ambitieus. Wanneer je tijdig hulp inschakelt, nuttige samenwerkingen opzet en er vooral zelf in blijft geloven kan je alles waarmaken.