Linked in
Schat aan kennis en advies

Een bezoek aan de Brabantse Sportontmoeting op 15 oktober levert je niet alleen een festivalbeleving en een leuke dag op. Je ontdekt ook welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn op weg naar een toekomstbestendige organisatie/vereniging. Met bijdragen uit zowel de sport als de cultuursector. Kraak de kluis en krijg toegang tot een schat aan (financiële) kennis. Er is zelfs een magiër die in zijn glazen bol kan zien waar jouw behoefte ligt. Of laat je in een speeddate ronde verleiden door professioneel advies. Je gaat naar huis met een rugzak vol aan kennis en advies!

Kraak de Kluis

In de Kluis vind je alles over wet en regelgeving, projectsubsidies, crowdfunding, sponsoring en werkgeverschap.

  • Crowdfunding

Luc Begas van het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC) vertelt je alles over de ins & outs van crowdfunding. Lees hier zijn blog over waarom crowdfunding nog lang niet passe is. 

  • Wet en regelgeving

Rob Janssen, Belastingdienst en voormalig bestuurder AV Prins Hendrik. Met zijn kennis en ervaring vanuit zowel zijn werk bij de belastingdienst als zijn bestuursfunctie bij AV Prins Hendrik kent Rob de laatste ontwikkelingen op het vlak van wet en regelgeving in relatie tot de sportsector.

  • Projectsubsidies

Ellen de Roos (afdeling sport & recreatie ’s-Hertogenbosch)  en Evelien Wouters (kunstbalie) hebben veel ervaring in het aanvragen van projectsubsidies in respectievelijk de sport- en cultuursector. Zij delen hun tips & tricks graag met jou.  

  • Werkgeverschap

Nabil Bouchlal, Sportservice Noord-Brabant. Sportservice Noord-Brabant heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring met het verzorgen van het werkgeverschap voor sportverenigingen en gemeenten Sportservice Noord-Brabant ontzorgt hiermee werkgevers in de sportsector. Inmiddels is Sportservice NB in gesprek met Kunstbalie en de Provincie NB om te bekijken welke mogelijkheden er liggen voor werkgeverschap in de sport- en cultuursector. Praat je mee?

  • Sponsoring

Wat zijn de actuele ontwikkelingen op het gebied van sportsponsoring, en hoe speelt Rabobank Nederland hierop in? Tom van Kuijk, sponsormanager Rabobank Nederland vertelt je er alles over. Spreek je hem liever 1 op 1? Hij zit ook in de meet en greet keet!

Speeddaten met experts

Schuif aan bij een (of meerdere) speeddate rondes en ontvang vrijblijvend advies op maat (juridisch, financieel, communicatie, accommodatie, ICT, etc). Diverse experts staan te popelen om jou te leren kennen. Wie weet ontstaat er een match made in heaven die na afloop van de Brabantse Sportontmoeting een vervolg krijgt.

  • Accommodaties en openbare ruimte

Mark Kempen, Kompan BV. Kompan streeft een leven lang fit na. Dit houdt in dat zij oplossingen biedt voor de invulling van de openbare ruimte waarin spelen, bewegen en sporten centraal staan. Naast het leveren van hardware, hecht Kompan ook veel waarde aan de software, waarmee vitaliteitsdoelstellingen daadwerkelijk kunnen worden gemeten en behaald. Vanuit de ontwikkeling dat ook steeds meer sportaccommodaties openbaar toegankelijk worden, vormen deze accommodaties ook een steeds belangrijker onderdeel van de openbare ruimte en dus ook het werkgebied van Kompan.

  • Juridische zaken

Lars Westhoff, Vissers advocatuur. Vissers Advocatuur heeft een directe link met sport door middel van hun topsport desk. Hiermee proberen zij de sportsector te voorzien van een betrouwbare juridische partner. Het kantoor Vissers Advocatuur kan vanuit een scala aan specialiteiten de sport en cultuursector bijstaan op juridisch vlak. Of het nu gaat om arbeidsrecht, contractrecht of ondernemingsrecht, Lars Westhoff biedt een passend advies.

  • Ondersteuning sport- en cultuursector

Arjen Buit (directeur) en Margriet Cobben (hoofd communicatie) van SupportPunt Eindhoven. SupportPunt richt zich op professionalisering en ondersteuning van de kunst-, cultuur-, welzijn- en sportssector. Daarnaast zorgt SupportPunt voor werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. SupportPunt helpt stichtingen en instellingen met boekhouding, administratie, communicatie en personeelsadvies. Speciaal voor bezoekrs aan de Brabantse Sportontmoeting stelt SupportPunt Eindhoven vouchers beschikbaar voor gratis een jaar begruik van de portal mijn.supportpunt.nl. 

  • Community art

Joosje Duindam, Kunstbalie, over Community Art. Vraag Joosje alles over community art in Brabant en de ins en outs van kunstprojecten met een maatschappelijk uitgangspunt. Goede kunst(beoefening) inspireert en verrijkt je leven en heeft ook veel positieve maatschappelijke effecten. Daarom is kunst steeds vaker een middel om maatschappelijke doelen te realiseren. Zoals het verbeteren van de leefbaarheid in wijken en het vergroten van de kwaliteit van leven onder kwetsbare burgers. Samen met partners bouwen aan een sterk platform community art.

  • Verenigingsondersteuning

Elles van der Heijden, verenigingsondersteuner ´S-PORT, gemeente ’s-Hertogenbosch. Sportverenigingen kunnen rekenen op actieve ondersteuning. Of het nu gaat om het promoten van de sport of vereniging, financieel advies, het organiseren van workshops of themabijeenkomsten, het vrijwilligersbeleid of een juridische kwestie. Maar ook voor het leggen van contacten tussen verenigingen, organisaties, scholen en bedrijven.

 

Het totale programma van de Brabantse Sportontmoeting lees je hier.