Sport & Cultuur
Linked in
Thema Sport en Cultuur

In 2015 staan er twee thema’s centraal voor BrabantSport. Te weten Sport & Cultuur en Sport & Arbeidsmarkt.  Op 9 december 2014 is de programmaraad bijeengekomen voor een eerste brainstorm sessie rondom de thema’s. Deze brainstorm sessie heeft resulteert in de volgende Doodle voor het thema Sport & Cultuur:

 

 


Sport & Cultuur draait om het verbinden van de sectoren Sport en cultuur. Denk hierbij  bijvoorbeeld aan muziekverenigingen, voetbalclubs, fanfares en klavejasclubs die elkaar ontmoeten om samen te ondernemen.  Meer achtergrondinformatie over het thema Sport & Cultuur is terug te vinden in de publicatie Sport & Cultuur: samen scoren! van LKCA

Brabantse Sportontmoeting 2015

Tijdens de sessie kwam ook de agenda voor 2015 aan bod en de manier waarop hier invulling zal worden gegeven.  Een belangrijk event die  u al vast in de agenda kan zetten is de Brabantse Sportontmoeting 2015. Deze zal plaatsvinden in november en staat geheel in het teken van Sport & Cultuur.  Lees hier de impressie van de Brabantse Sportontmoeting 2014 om alvast in de stemming te komen.


Events

Events vervullen een belangrijke rol in het verbinden van beide sectoren. Een goed voorbeeld van een dergelijk event is het IAG SportEvent  dat gehouden wordt van 14 t/m 17 mei in Sportkwartier Maaspoort in Den Bosch. Het IAG SportEvent draait om samenwerkingen tussen topsport, breedtesport, aangepast sporten, cultuur, schoolprogramma's, opleidingscentra, innovatie, bedrijfsleven en welzijnsorganisaties.

 
Impressie IAG SportEvent 2014

 

Denk & doe mee!

Samenwerken en verbinden zijn belangrijke speerpunten binnen het thema Sport & Cultuur.  Door samen te werken ontstaan er vaak mooie dingen. Daarom roepen we bij deze dan ook op om  mee te denken over hoe we in Brabant sport & cultuur met elkaar kunnen verbinden maar ontvangen we ook graag voorbeelden van bestaande samenwerkingen waaruit we inspiratie kunnen opdoen.