Linked in
werkgeverschap voor sport en cultuur

Sport verbroedert is wat je vaak hoort. Maar verbroedert sport ook buiten de sportgrenzen? Bijvoorbeeld tussen de domeinen Sport & Cultuur? Natuurlijk kan Sport van Cultuur leren en vice versa. Neem het werkgeverschap, waar beide sectoren mee te maken hebben. Toch hebben Sport & Cultuur een eigen identiteit, en dus ook eigen behoeften op het gebied van werkgeverschap.

Ontzorgen bij werkgeverschap in de sport

Sportservice Noord-Brabant heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring met het verzorgen van het werkgeverschap voor sportverenigingen en gemeenten. Een dienst waar inmiddels zo’n 200 sportorganisaties tot volle tevredenheid gebruik van maken. Sportservice Noord-Brabant ontzorgt hiermee werkgevers in de sportsector.

werkgeverschap Sportservice Noord-Brabant Nabil Bouchlal

Maar hoe zit dat in de cultuursector?

De traditionele markt voor de centra voor de kunsten is aan het veranderen; de 'cursusfabriek' van weleer ondervindt steeds meer concurrentie van 'de markt'. Steeds meer particuliere aanbieders bieden cursussen aan. Meestal met de ZZP constructie als bedrijfsvorm. Vanuit het provinciaal oogpunt is kwaliteit, toegankelijkheid en samenwerking cruciaal.  

Hoe verleid je ZZP`ers mee te werken aan deze punten?

Door naast werkgevers ook ZZP`ers in de cultuursector te ontzorgen kan er een bestaande behoefte ingevuld worden. Dit is precies wat de Provincie samen met Sportservice Noord-Brabant en Kunstbalie op dit moment aan het onderzoeken is. En dus ja, sport verbroedert ook buiten de sportgrenzen.

Verkenning tijdens de Brabantse Sportontmoeting #SportenCultuur

Op donderdag 15 oktober vindt tijdens de Brabantse Sportontmoeting een verdere verkenning plaats over de mogelijkheden van werkgeverschap voor zowel de sport als cultuursector. Nieuwsgierig over dit onderwerp en meer? Lees hier alles over het programma van de Brabantse Sportontmoeting. Meld je aan en kom meepraten!